Programska podrška

Uređaj koristi IoT tehnologiju za programiranje i pregled podataka. Kompletna programska podrška i baza podataka nalazi se u samom uređaju i nije potrebno instalirati nikakav dodatni programski paket.  više

Blok shema

Blok shema i način spajanja uređaja.  više

Inteligentna soba

  • jedan kontroler za dvije sobe
  • programiranje sustava preko web stranica u uređaju
  • kontrola ulaza u sobu putem šifre ili kartice
  • kontrola rasvjete i klime
  • svjetlo dobrodošlice
  • statusi prozora i vrata
  • alarmiranje putem SMS ili e-mail poruka/b>

RControl je kontroler za upravljanje, nadzor i alarmiranje u apartmanima. Iot tehnologija (internet of things) omogućuje praktički neograničene mogućnosti komunikacije kako među kontrolerima tako i pristup kontroleru putem interneta sa bilo koje platforme (PC računalo, tablet, mobitel).

Kontroler upravlja radom sa dvije sobe. Svaki kontroler može se programirati preko web stranica ugrađenih u sam uređaj.

Za svaku sobu može se programirati do 10 kartica za zadani vremenski period. Prije zadanog perioda ili po isteku tog perioda pristup sobi toj kartici nije dozvoljen.

Prvi ulaz gosta u sobu omogućen je i bez kartiice sa šifrom. Šifra vrijedi maximalno pola sata od prvog ulaza u sobu. Nakon toga se automatski briše iz memorije uređaja. Kartica, koja gosta može čekati u sobi, koristi se za sve daljnje ulaske u apartman i za uključenje električne energije u objektu.

Za osoblje se koriste trajne kartice i vrijedi sve dok se ne izbrišu iz memorije uređaja.

Struja u sobi se aktivira samo kada je kartica gosta ili osoblja u odlagaču kartica. Odlagač prepoznaje karticu, nije moguća zamjena sa nekom drugom karticom. Klima uređaj se gasi kada gost napusti sobu ili kad duže vrijeme drži balkonska vrata ili prozore otvorenim.

Po ulasku u sobu pali se "svjetlo dobrodošlice" u hodniku i tako gostu osvijetli prostor u koji ulazi. Trenutni statusi soba su dostupni vlasniku apartmana putem mobitela. U svakom trenutku moguće je provjeriti da li je gost u sobi, statuse balkonskih prozora i vrata, eventualne alarme. Također je moguće alarme u (SOS, provala) dobiti na mobilni uređaj vlasnika.

Karakteristike uređaja

Stavka Specifikacija
Dimenzije 157 x 86 x 60
Procesor 32 bitni ARM CORTEX M4 168MHz
Poluvodički disk NOR FLASH 8MB
Ethernet 10/100 Base
Protokoli TCP/IP, HTTP, ARP, PING, SNTP, SMTP
Releji 2A / 230 V AC
Napajanje 12V AC/DC
Radna temperatura uređaja 0-40C
Potrošnja max 2W