Programska podrška

Uređaj koristi IoT tehnologiju za programiranje i pregled podataka. Kompletna programska podrška i baza podataka nalazi se u samom uređaju i nije potrebno instalirati nikakave dodatne programe.  više

Blok shema

Blok shema i način spajanja uređaja.  više

Webenergy PULSE

  • prihvaća impulsne izlaze sa brojila električne energije
  • informacija o utrošenoj energiji sustava
  • praćenje maximalne potrošnje
  • ušteda energije

Webenergy PULSE je mini web server za kontrolu potrošnje električne energije. Izmjereni podaci se spremaju na poluvodički disk u uređaju i u svakom ternutku moguće je izvršiti pregled i analizu izmjerenih podataka. Podaci se mogu pregledati grafički i tabelarno. Za pristup uređaju nije potreban nikakav programski paket. Dovoljan je bilo koji web preglednik.

Webenergy PULSE spaja se na impulsne izlaze brojila električne energije. Prima impulse za radnu i jalovu energiju, tarifu i 15 minutni interval. Iz izmjerenih podataka dobivaju se informacije o naponu, struji, radnoj, jalovoj i prividnoj snazi te faznome pomaku.

Sustav omogućuje praćenje svih trenutnih mjerenih veličina; radne i jalove energije, faznog pomaka te trenutne snage, snage u 15 minutnom periodu i mjesečnog maximuma.

Svi izmjereni podaci se spremaju na poluvodički disk. Ugrađene diskovi su posebnim algoritmom zaštićeni od "efekta habanja", što produžuje vijek trajanja diska barem 10 puta. Kapacitet diska je dovoljan da čuva podatke više od 5 godina.

Izmjereni podaci mogu se pregledati grafički i tabelarno. Web stranice ugrađene u uređaj daju jednostavan i pregledan prikaz podataka. Za pregled podataka nije potrebna instalacija nikakvog dodatnog programskog paketa. Sve se nalazi u samom uređaju.

Prikaz potrošnje energije i faktor snage mogu se pratiti tabelarno i grafički.

Dnevni graf snage prikazuje se "u živo". Svakih 5 sekundi na ekranu se osvježavaju podaci o integriranoj snazi, 15 minutnom intervalu usklađenom sa satom brojila te se vrši predviđanje maximalne snage u tom periodu i alarmiranje u slučaju mogućnost da se prebaci dosadašnji mjesečni maximum

Webenergy PULSE omogućava i financijski prikaz potrošnje. Krivulje mogu biti detaljne (prikaz potršnje energije u 15 minutnom periodu) ili dnevne, prikaz potrošnje u jednom danu. Potrošnja se prikazuje odvojeno za višu i nižu tarifu. Također se dobiva ukupno potrošena energija (i cijena) u danom vremenskom periodu.

Dnevni i mjesečni maximumi prikazuju maximalnu potrošnju u 15 minutnom intervalu. Grafovi se mogu dobiti za cijeli mjesec sa posebno označenim danom i satom kada je postignut mjesečni maximum.

Karakteristike uređaja

StavkaSpecifikacija
Dimenzije100 x 1000 x 100
Procesor32 bitni ARM CORTEX M4 168MHz
Poluvodički diskNOR FLASH 32MB
Ethernet10/100 Base
Napajanje12V AC/DC
Radna temperatura0-40C
Potrošnja5W
Digitalni ulazi5 beznaponskih neizoliranih ulaza